FM: újabb exportlehetőségek nyíltak a magyar húsipari vállalkozások előtt

Gazdaság, 2017.09.21

A magyar vállalkozások nyúlhúst, marha- és bivalyhúst, illetve ezekből származó készítményeket exportálhatnak Szingapúrba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.

A szingapúri Agrár- Élelmiszer- és Állategészségügyi Hatóság (AVA) delegációja júliusban tartott egyhetes ellenőrzést Magyarországon, mely során egy nyúl- és egy szarvasmarha-vágóhidat, valamint egy feldolgozó létesítményt látogattak meg. Az AVA ellenőrzése emellett a magyar állategészségügyi hatóság felügyeleti rendszerének elemzésére is kiterjedt.

Az audit eredményéről készült jelentés szerint a szingapúri hatóság szakemberei saját előírásaik alapján is megfelelőnek találták a helyszíneken tapasztaltakat. A pozitív kimenetelű jelentésnek köszönhetően, a vonatkozó állategészségügyi bizonyítványok kiállítását követően az érintett létesítményekből megindulhatnak a szállítmányok a távol-keleti országba - közölte a szaktárca.

Kiemelték: a magyar hatósági felügyeleti rendszer kiválóságát ismeri el az a tény is, hogy a fenti termékcsoportokban újabb érdeklődő vállalkozásoknak nem kell megvárniuk a szingapúri hatóság képviselőinek ellenőrzését, mert már a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereinek auditját követően megkaphatják engedélyüket a kiszállításra.

A korábban engedélyezett baromfihús és sertéshús termékeket követően így tovább bővült a Szingapúrba szállítható magyar termékek köre, és egy újabb, egyre növekvő távol-keleti piacon jelenhetnek meg magyar nyúl- és szarvasmarhatermékek - olvasható az FM közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!