Harmincöt millió eurót költ az Accor Hotels fővárosi szállodái megújítására

Gazdaság, 2018.06.09

Az Accor Hotels 35 millió eurót fordít fővárosi szállodáinak megújítására, a tavaly megkezdett munkálatokkal három szállodában eddig 261 szobát építettek át - közölte a szállodalánc az MTI-vel.

A cégcsoport Magyarországon 18 szállodát üzemeltet, különböző kategóriákban.

A tájékoztatás szerint a Mercure Budapest Buda teljes felújítása jövő év elejére készül el, amikor 400 új szobával várja vendégeit a hotel. A Mercure Budapest Korona teljes körű átalakítási munkálatai 2020 elején fejeződnek be, míg a 3. fővárosi szállodájuk, a Mercure City Center hamarosan elnyeri végleges formáját.

A közlemény idézi Sabina Bartyzelt, a magyarországi Novotel és Mercure szállodák regionális üzemeltetési igazgatóját aki kiemelte: Budapest egyre vonzóbb úti cél mind a szabadidős, mind az üzleti, mind pedig a kettő ötvözetének számító "bleisure" utazók körében. Trendi és biztonságos város - tette hozzá.

Korábbi közlés szerint tavaly kiemelkedően, 15,4 százalékkal nőtt az Accor Hotels magyarországi szállodáinak nettó árbevétele, és meghaladta a 25,8 milliárd forintot. Luc Gesvret magyarországi vezérigazgató akkor közölte, hogy az idén a tavalyihoz hasonlóan dinamikus árbevétel-növekedést terveznek, és több fejlesztést is végrehajtanak.

Az Accor Hotelsnek 250 ezer alkalmazottja dolgozik a csoport 4300 szállodájában a világ 100 országában, Magyarországon ezer munkavállalót foglalkoztatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!