Háromhavi mélyponton a szolgáltatási, kilenchavi mélyponton a feldolgozóipari ágazat növekedése Amerikában

Gazdaság, 2017.06.23

Lassult a szolgáltatási és a feldolgozóipari ágazat teljesítményének növekedése az Egyesült Államokban júniusban az IHS Markit gazdaságkutató intézet pénteken közzétett előzetes adatai szerint.

A londoni székhelyű kutatóintézet azt közölte, hogy az amerikai szolgáltatási ágazat júniusi beszerzésimenedzser-indexe 53,0 pontra gyengült a májusi 53,6 pontról, az utóbbi 3 hónap legalacsonyabb szintjét elérve.

Az IHS Markit adatai szerint az Egyesült Államok feldolgozóiparának júniusi beszerzésimenedzser-indexe 52,1 pontra gyengült az májusi 52,7 pontról, ez 2016 szeptembere óta a legalacsonyabb érték, 9 havi mélypont.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 53,0 pontra gyengült júniusban a májusi 53,6 pontról, a 16. egymást követő hónapban állt a határvonalnak számító 50 pontos szint fölött, a mutató az utóbbi 3 hónap legalacsonyabb szintjét érte el júniusban.

Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza szerint a BMI-adatok azt mutatják, hogy az amerikai gazdaság mintegy 1,5 százalékkal bővül a második negyedévben éves szinten az első negyedéves 1,7 százalék után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!