Háromszáz millió forintból bővíti gyártókapacitását az egri Tobroco Machinery Kft.

Gazdaság, 2018.04.18

Több mint háromszáz millió forintból vásárol és állít üzembe gyártókapacitást bővítő gépeket és berendezéseket, továbbá alakít ki új raklaptároló állványrendszert egri üzemében a Tobroco Machinery Kft.

A cég tájékoztatása szerint az 50 százalékban a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázatán elnyert uniós forrásból megvalósuló fejlesztés után az eddig munkagép-alkatrészeket gyártó, holland tulajdonú üzem teljes gépek összeszerelésére is képes lesz. A beruházást az utóbbi években növekvő európai piaci igények mellett a magyarországi leányvállalat szerepének hangsúlyosabbá tétele indokolja - emelték ki.

A társaság jelezte: termékeik teljes egészében Hollandiába kerülnek, ahonnan az összeszerelt gépeket a világ számos országába szállítják. A kft. 94 embert foglalkoztat, ám a beruházás előre láthatólag szükségessé teszi a dolgozói létszám további növelését - tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a megvalósulást követően reményeik szerint 3 év alatt legalább 40-60 százalékos árbevétel-növekedést eredményező fejlesztés kiadásainak önrészét saját forrásból és hitelből finanszírozzák. A Tobroco Machinery Kft. 2013-ban jött létre a holland Tobroco Giant leányvállalataként. Az anyavállalat építőipari és mezőgazdasági munkagépeket szerel össze, amelyekhez az egri üzem hegesztett részegységeket gyárt 5000 négyzetméteres csarnokában. A nyilvános cégadatok alapján a társaság nettó árbevétele 2016-ban meghaladta az egymilliárd forintot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!