HBLF-konferencia - Lázár: az európai szocialisták megpróbálják Magyarországot az EU szélére szorítani

Gazdaság, 2017.04.20

Az európai szocialisták a "fejükbe vették", hogy megpróbálják Magyarországot az Európai Unió szélére szorítani - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) pénzügyi csúcstalálkozón.

Elmondta, a Brexit egyik következménye, hogy az európai konzervatívok lebénultak, míg a szocialistáknak van kész válaszuk arra, mi legyen az unióval Nagy-Britannia kilépése után, ők "szocializmus szeretnének".

Hozzátette, az európai szocialisták azt szeretnék elérni, hogy a nemzeti érdekek képviseletében és szuverenitásban gondolkodó államokat "megregulázzák, letérdepeltetessék" vagy kiszorítsák.

A következő időszak nagy vitája, hogy a tagállamok további jogkörök - adózás, ellátási rendszer - leadásával vagy azok jobb gyakorlásával tudnak az unió jövőjéhez hozzájárulni - fejtette ki. A magyar álláspont 2010 óta következetes: nincs szükség és lehetőség további hatáskörök átengedésére, mert az ország versenyképességét az segíti, ha tagállami hatáskörben maradnak ezek a kérdések - mondta Lázár János.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!