Heti makronaptár - Kevés adat jelenik meg a jövő héten

Gazdaság, 2018.07.15

Kevés makrogazdasági adat jelenik meg a jövő héten, egyebek közt a keresetek májusi alakulását, valamint építőipari statisztikákat publikál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Hétfőn közli a KSH az építőipar májusi termelésének statisztikáját. Áprilisban az építőipari termelés 14,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése áprilisban 6,5 százalékkal emelkedett az előző havihoz mérten. Az épületek építésének volumene 7,0, az egyéb építményeké 24,9 százalékkal nőtt éves összehasonlításban. Az év első négy hónapjában az építőipari termelés 17,5 százalékkal emelkedett.

Pénteken a keresetek májusi statisztikáját publikálja a KSH. Áprilisban a bruttó átlagkereset 340 600 forint volt, 12,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az év negyedik hónapjában a keresetek emelkedése ismét gyorsult a februári 11,9 és a márciusi 11,3 százalékos emelkedés után. Az év első négy hónapjában 12,4 százalékkal emelkedtek a keresetek a múlt év azonos időszakához viszonyítva. Az áprilisi 2,3 százalékos és a négyhavi 2,1 százalékos inflációval számolva a reálkeresetek áprilisiban és január-áprilisban is 10,1 százalékkal emelkedtek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!