Heti makronaptár - Kevés makrogazdasági adat jelenik meg a következő héten

Gazdaság, 2017.09.10

Kevés makrogazdasági adat jelenik meg a következő héten, a statisztikai hivatal a júliusi ipari termelés második becslését, valamint az építőipari statisztikát közöl.

Hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a kereskedelmi szálláshelyek júliusi forgalmának adatait közli. Júniusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 15,6, a belföldi vendégeké 8,8 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához képest. Az összes vendégéjszaka 12,0 százalékkal 2,9 millióra emelkedett. A szállodák szobakihasználtsága 6,2 százalékponttal, 64,0 százalékra nőtt. A kereskedelmi szálláshelyek bevételei a vendégforgalomnál dinamikusabban nőttek. Az összes bruttó árbevétel 22,1 százalékkal (43,960 milliárd forintra), ezen belül a szállásdíjbevétel 23,9 százalékkal (26,884 milliárd forintra) emelkedett.

Szerdán a KSH a júliusi ipari termelés második becslését közli. Az első becslés szerint az ipari termelés volumene júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a júniusi 4,0 százalék és a májusi 8,8 százalék növekedés után. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a nyers adattal. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júliusban 4,2 százalékkal csökkent. Az év első hét hónapjában 4,8 százalékkal nőtt a termelés az előző év azonos időszakához képest.

Csütörtökön a mezőgazdasági termelői árak júliusi alakulásáról közölnek adatokat.

Pénteken jelenik meg a júliusi építőipari termelésről szóló statisztika. Júniusban az építőipari termelés volumene 27,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi alacsony bázist, az épületek építéséé 26,1, az egyéb építményeké 29,6 százalékkal emelkedett. Az előző hónaphoz képest az építőipar termelése 1,1 százalékkal nőtt a júniusban a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján. Az első fél évben az építőipari termelés volumene 27,0 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz viszonyítva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!