HIBAIGAZÍTÁS - BÉT - A sereghajtók között volt a magyar piac

Gazdaság, 2018.05.09

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a május 8-án kedden 18.09 órakor kiadott, BÉT - A sereghajtók között volt a magyar piac című anyagunk 4. bekezdése helyesen:



Az egyik legrosszabbul teljesítő papír a Waberer's volt, amely kedden meglepően rossz gyorsjelentést publikált: míg tavaly az első negyedévben 4,4 millió euró nyereséget ért el, idén ugyanebben az időszakban 2 0 0 e z e r euróra c s ö k k e n t a n y e r e s é g e.




Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT - BÉT - A sereghajtók között volt a magyar piac

Budapest, 2018. május 8., kedd (MTI) - A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 376,78 pontos, 1 százalékos csökkenéssel, 37 164,55 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 11 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1 aktuális csatornán elmondta, az európai börzéken negatív hangulat volt, szinte mindenütt 0 és 1 százalék közötti mínuszokat lehetett látni. A magyar piac 1 százalékos esésével a sereghajtók között volt.

Az egyik legrosszabbul teljesítő papír a Waberer's volt, amely kedden meglepően rossz gyorsjelentést publikált: míg tavaly az első negyedévben 4,4 millió euró nyereséget ért el, idén ugyanebben az időszakban 200 ezer euróra csökkent a nyeresége. Ez sokkolta a befektetőket, 3,4 százalékkal esett a Waberer's árfolyama.

A szintén kedden jelentő Richter is visszaesésről adott számot, ami elsősorban devizahatások - a rubel, illetve a dollár gyengülése - miatt következett be. A visszaesés alatta maradt az elemzői várakozásoknak, tehát tulajdonképpen pozitív hír érkezett. Voltak is emelkedések, többször is 5400 forint felé ment az árfolyam, de végül minimálisan alatta zárt, amivel mínuszba került a zárásra. A korábbi napok jelentős eladói nyomása ugyanakkor már kevésbé volt érzékelhető - tette hozzá.

Az OTP napi mélypontjához közel fejezte be a napot. A blue chipek közül a Mol zárt a legnagyobb veszteséggel. A piac az igazgató szerint elsősorban a kedd esti Trump beszédre vár, amiből kiderülhet, kilépnek-e az iráni atomalkuból. Ez jelentős hatással lehet az olajárra, ezen keresztül a Molra is. A bizonytalanság elmúltával a szerdai kereskedés már nyugodtabb lehet - mondta Varjú Péter.

A Mol árfolyama 46 forinttal, 1,62 százalékkal 2790 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,74 százalékkal 10 670 forintra esett, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,88 százalékkal 453 forintra gyengült, forgalma 315,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,74 százalékkal 5360 forintra csökkent, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4193,54 ponton zárt kedden, ez 25,84 pontos, 0,61 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!