HIBAIGAZÍTÁS - BVK: új egyetemi együttműködés ösztönzi a fiatal vállalkozókat

Gazdaság, 2018.03.08

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a március 7-én, szerdán 16:03 órakor kiadott, BVK: új egyetemi együttműködés ösztönzi a fiatal vállalkozókat című anyagunk 4. bekezdésének 1. mondata helyesen:



Kiemelték, hogy a B G E hagyományosan vállalkozásbarát szemléletű és erős vállalati kapcsolatokkal rendelkező intézmény.

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT - BVK: új egyetemi együttműködés ösztönzi a fiatal vállalkozókat

Budapest, 2018. március 7., szerda (MTI) - Együttműködési megállapodást kötött szerdán a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a fiatalok vállalkozási kedvének erősítése érdekében.

A BVK szerdai közleménye szerint a két intézmény közös szakmai programokkal és az információáramlás erősítésével támogatja a fiatalok vállalkozóvá válását, a vállalkozói kultúra fejlesztését. Az együttműködés hozzájárulhat a magyar gazdaság versenyképességéhez és hatékonyságához is - írták.

Megjegyezték, hogy egy friss felmérés szerint a hallgatók alig 6 százaléka szeretne vállalkozóként dolgozni, de nemzetközi kutatások szerint az egyetemeken és főiskolákon meghonosított vállalkozói légkör, a felsőoktatás és az üzleti élet szereplőinek együttműködése emelheti a leendő vállalkozók arányát.

Kiemelték, hogy a BGE hagyományosan vállalkozásbarát szemléletű és erős vállalati kapcsolatokkal rendelkező intézmény. A közlemény szerint Heidrich Balázs rektor arra számít, hogy az együttműködés hatására a pályakezdők egyre nagyobb arányban válhatnak munkahelyteremtővé.

A BVK kuratóriumi elnöke, Szalai Piroska Budapest erősségének nevezte az innovációt és együttműködéseket szorgalmazott a legszínvonalasabb felsőoktatási intézményekkel - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!