Hozzuk ki magunkból a legtöbbet

Gazdaság, 2019.12.09

Munkahelyi teljesítményünket számos magánéleti dolog képes befolyásolni. A mindennapi szokásaink, az étkezésünk, de legfőképp a sportolással töltött időnk.

SzegedÁllás A testmozgás nem csak egy kikapcsolódási forma, de stressz oldó és feszültség levezető is egyben. Ezek mellett növeli az állóképességünket, koncentráltságunkat és a munkavégzés is könnyebb, ha az ember rendszeresen sportol. Sokan az úszásra és a futásra esküsznek, de népszerű a konditerem és egyéb magánedzések is. Testmozgás tekintetében az egyénre van szabva, hogy neki melyik esik jobban, és hogy kinek mennyi ideje van munkaidő után vagy előtte. Hosszútávon érdemes azt a sportágat választani, amit valóban szeretünk, mert abban tudunk a leginkább kibontakozni és az nyújtja számunkra a legnagyobb örömöt. Az egészségesebb test egy kiegyensúlyozott belsőt eredményez.

Testünk fitten tartása mellett fontos a lelki kiegyensúlyozottságra is nagy hangsúlyt fektetni. A munkahelyi stressz sokak egyik legnagyobb problémája, ami nem csak a munkájukra, de a magánéletükre is kihat. Az ilyen esetekben rövidtávon érdemesebb hétvégi kikapcsolódásokat, pihenéseket szervezni, ami kizökkenti az embert a mindennapi rutinjából. Ha pedig már ezek sem hatásosak úgy hosszútávon érdemes elgondolkozni azon, hogy valóban a megfelelő munkát végezzük. Nem szabad hagyni, hogy a stressz feleméssze az embert, mert az súlyos következményekkel is járhat. Az ilyen esetekben érdemes elgondolkozni a munkahely váltáson, új helyen vagy új pozícióban kipróbálni magunkat. Az interneten számos új lehetőség áll előttünk, Csongrád megyében a szegedi álláskeresőknek nyújt segítséget a SzegedAllas.hu internetes oldal. A weboldalra kattintva Szeged és a környék álláslehetőségei között keresgélhetünk, konkrét szakmára és cégre is rákereshetünk.

A szellemi munkák nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt évek során. A legtöbb állást kereső szellemi munkakörben szeretne elhelyezkedni, azonban ehhez muszáj megfelelő képesítést felmutatni. Az sem jelenthet hátrányt, ha rendelkezünk korábbi tapasztalattal is. Ezentúl a betanított szakmunkák, de mérnöki állások is találhatóak az oldalon és további kategóriák között kereshetünk. Jelentkezésünket önéletrajzunk feltöltésével és a megpályázott pozíció megjelölésével véglegesíthetjük. A feltöltést követően pár napon belül visszajelzést kaphatunk, és egy sikeres interjú után már kezdhetünk új munkahelyünkön. Ezentúl érdemes az önfejlesztés kérdésén is elgondolkozni. Egy újabb szaktudással, nyelvismerettel munkahelyünkön is további területek nyílhatnak meg, ami előléptetéssel és fizetésemeléssel is járhat.

A mindennapi munkánk az egészségünkre is kihathat, ezért érdemes mérlegelni, hogy valóban a megfelelő pozícióban és megfelelő helyen dolgozunk. Munkahelyváltás esetén érdemes időben elkezdeni keresgélni, és több helyre is beadni önéletrajzunkat, ezzel növelve esélyünket. Az ideális munkát megtalálni nem egyszerű feladat, de nagyon fontos. Ha szaktudásunknak megfelelő pozícióban tudunk elhelyezkedni, nem csak életkedvünk változhat, de képesek leszünk a legtöbbet kihozni magunkból, hiszen olyat csinálunk, ami örömöt okoz számunkra.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!