Ideiglenesen a szerb miniszterelnök veszi át a pénzügyminiszteri teendőket

Gazdaság, 2018.05.17

A szerb miniszterelnök látja el a pénzügyminiszteri feladatokat mindaddig, amíg új tárcavezetőt nem neveznek ki - közölte a belgrádi kormány.

Dusan Vujovic pénzügyminiszter május 7-én nyújtotta be lemondását személyes okokra hivatkozva. A 66 éves közgazdász négy évig vezette a pénzügyi tárcát, korábban néhány hónapig gazdasági miniszter volt.

A Világbank korábbi tanácsadójaként is működő Dusan Vujovic volt az, akinek közvetítésével 2014-ben létrejött a Szerbia és a Nemzetközi Valutaalap közötti 1,2 milliárd eurós, hároméves készenléti hitelről szóló megállapodás, amelyet Belgrád sikeresen hajtott végre.

Egyelőre nem lehet tudni, ki lesz az új pénzügyminiszter, a sajtóban megjelent információk szerint viszont a legesélyesebbnek Sinisa Mali, Belgrád távozó polgármestere tűnik.

A belgrádi parlament szerdán fogadta el Vujovic lemondását, ezt követően a törvények szerint a miniszterelnöknek 15 napja van arra, hogy új miniszterjelöltet nevezzen meg, akinek a kinevezését szintén a képviselőháznak kell jóváhagynia. Várhatóan mindez nem történik meg június első hete előtt, Sinisa Mali ugyanis előreláthatólag június 7-én adja át a város vezetését utódjának.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!