Ifj. Chikán Attila lett Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért elnöke

Gazdaság, 2016.02.12

Ifj. Chikán Attila lett a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) elnöke - közölte a közgyűlés döntését pénteken a szervezet.

Az új elnök Salgó Istvánt, az ING Bank vezérigazgatóját váltja az elnöki poszton, aki a tiszteletbeli elnökként segíti a jövőben a BCSDH-t.

A közlemény szerint ifj. Chikán Attila folytatja a szervezet már futó, sikeres programjait, kézzel foghatóbbá és láthatóbbá teszi a szervezet tevékenységét a közvélemény és a szakpolitika számára, valamint erősíti a magyar szervezet nemzetközi kapcsolatait.

A BCSDH 2007-ben alakult, az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) magyarországi szervezete, 72 vállalati tagja van, a magyar GDP megközelítőleg 30 százalékát adó vállalatok első számú vezetőinek fóruma.

A szervezet fő célja, hogy elősegítse a gazdasági szereplők körében a fenntartható fejlődés három alappillérének, a gazdasági fejlődés, az ökológiai egyensúly és a társadalmi igazságosság elveinek a vállalati gyakorlatba átültetését és alkalmazását.

Az 1992-ben alapított svájci központú világtanács több mint 200 nagyvállalat elsőszámú vezetőjének koalíciója, és több mint 70 országban van jelen nemzeti partnerszervezetein keresztül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!