India szuverén besorolását javította a Moody's

Gazdaság, 2017.11.17

A Moody's 14 év után először felminősítette India szuverén besorolását.

A Moody's Investors Service az eddigi "Baa3"-ról egy fokozattal "Baa2"-re javította a minősítést, amit pozitív kilátással látott el.

A Moody's a döntését azzal indokolta, hogy az indiai kormány sikeresen hajtja végre az ígért reformokat, miközben tartósan magas a gazdasági növekedés.

A CNBC gazdasági hírtelevíziónak nyilatkozó indiai pénzügyminiszter pénteken azt mondta, hogy országa gazdasági növekedése jövőre 7-8 százalék lesz. Arun Dzsaitlei rámutatott arra, hogy a kormány által elindított reformok nehezén már túljutottak.

Indiában idén júliusban bevezették a szolgáltatások és áruk egységes fogyasztási adóját (GST), amellyel felváltották a számtalan országos és helyi adót.

India gazdaságának növekedése a szeptember végével záródott második negyedévben három éve a legkisebb, 5,7 százalék volt, részben annak a hatására, hogy a vállalatok és a kiskereskedők csökkentették árukészleteiket az új adórendszer bevezetésének küszöbén.

Szakértők szerint a március 31-én záródó pénzügyi évben India GDP-je 6,7 százalékkal nő.

A Moody's is 6,7 százalékos gazdasági növekedéssel számol a folyó pénzügyi évre, míg a következő évre már 7,5 százalékos bővülést vár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!