Innovációs együttműködésekről tárgyalt a Waberer's az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2018.07.18

A Waberer's vezetői a Teslánál, az Amazonnál és a Paccarnál folytattak tárgyalásokat múlt héten, amikor a Varga Mihály pénzügyminisztert kísérő üzleti delegációval az Egyesült Államokba utaztak.

A logisztikai cég szerdai közleménye szerint a Tesla fremonti központjában elektromos kamionok bevezetéséről tárgyaltak. A Waberer's vezetői Európából elsőként próbálták ki az elektromos járműveket gyártó amerikai vállalat kamionját.

A vezető innovációs vállalatokkal folytatott megbeszélések részeként a Paccar cégcsoporttal a fejlesztés alatt álló elektromos és önvezető járművekről tárgyalt. A vállalat a Daf tehergépkocsik beszállítójaként a Waberer's fontos partnere - tették hozzá.

Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó Amazon két vezetőjével az európai szállítmányozásról és az innovációk felhasználási lehetőségeiről egyeztettek, de - mint írták - az okos raktározásról, az önvezető járművekről és az automatizált rendszerekről is beszélhettek.

A közlemény idézi a Waberer's vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta, hogy az elektromos és önvezető kamionok csökkenthetik a közúti árufuvarozás környezeti hatásait és olcsóbbá tehetik a szállítást. Lajkó Ferenc nagy lehetőségeket lát a logisztikai infrastruktúra fejlesztéseiben is, hiszen annak digitális elemeit már most is hatékonyan alkalmazzák. A Waberer's minden lehetőséget megragad, hogy részt vehessen partnerei kutatási, fejlesztési és innovációs programjaiban - közölte a cég vezetője a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!