Interspar áruház épül Tatán

Gazdaság, 2018.03.07

A Spar Magyarország 4,2 milliárd forint ráfordításával Tatán építi fel az ország 34. Interspar áruházát, ezzel 68 új munkahelyet teremt - mondta el a társaság ügyvezető igazgatója szerdán Tatán a beruházásról szóló szándéknyilatkozat nyilvános aláírásán.

Heiszler Gabriella hozzátette, az egykori Tatai Atlétikai Club pályájának helyén épülő 5200 négyzetméteres létesítményben 2600 négyzetméteren különböző üzletek, szolgáltatók kapnak helyet. A nyitás várható időpontja 2019 nyara.

Michl József (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a vállalattal jó együttműködés alakult ki, az áruház mellett 450 férőhelyes parkoló és egy modern játszótér épül.

Bencsik János (Fidesz) országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy a társaság 25 évvel ezelőtt Tatáról indulva építette ki országos hálózatát és az évek folyamán egy "valóságos értékláncot" hozott létre, mely sok magyar alapanyagot feldolgozva állít elő késztermékeket.

Az áruházban teljes egészében fából készül a tartószerkezet, a gerendázat és a födém, az épület hűtéséhez és fűtéséhez a kereskedelmi hűtésrendszerből származó hulladékhőt hasznosítják.

A Spar 2018-ban 23 milliárd forintot fordít fejlesztésekre, Üllőn élelmiszeripari üzem építését kezdték meg 1,2 milliárd forintos beruházással. A létesítmény 2018-ban kezd termelni, salátákat és szendvicseket készít a hálózat magyarországi boltjainak, az év végére innen látják majd el a hálózathoz tartozó összes élelmiszerboltot.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. nettó árbevétele 2016-ban - az utolsó lezárt üzleti évében - 437,6 milliárd forint volt az előző évi 414 milliárd forint után a nyilvános cégadatok szerint.

Az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat 1991 óta van jelen Magyarországon, 2017-ben hálózatában összesen 515 üzlet szerepelt, ebből 139-et üzemeltetnek franchise partnerek. A társaság 13 ezer munkavállalójával Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója. A Spar hálózatához világszerte 44 országban 12 ezer 500 üzlet tartozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!