Ismét a General Motors a legértékesebb amerikai járműgyártó

Gazdaság, 2017.07.09

Ismét a General Motors (GM) a legértékesebb amerikai járműgyártó a piaci tőkeértéke alapján, miután visszaszerezte az elsőséget a közel három hónapig listavezető Teslától.

A Tesla árfolyama a New York-i értéktőzsdén pénteken 313,22 dolláron zárt és ezzel a piaci tőkeértéke 50,74 milliárd dollár volt. A General Motors árfolyama pedig 34,94 dollár volt, piaci tőkeértéke ezzel 52,62 milliárd dollárra emelkedett.

A Tesla április 10-én lett a legértékesebb amerikai járműgyártó. Akkor a Tesla piaci tőkeértéke 51 milliárd dollár volt, a General Motorsé pedig 49,3 milliárd dollár.

A harmadik legértékesebb amerikai járműgyártó áprilisban és most is a Ford volt, jelenlegi piaci tőkeértéke mintegy 44,36 milliárd dollár.

A Tesla árfolyama a héten mintegy 17 százalékkal csökkent több kedvezőtlen hírre, mint például arra, hogy egyik autója, a Model S nem kapta meg a legjobb minősítést az észak-amerikai közlekedésbiztonsági intézet (IIHS) töréstesztjén. A részvényár csökkenésében szerepet játszottak a járműgyártónak az elmúlt negyedévről közölt kedvezőtlen eladási adatai is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!