ITM-helyettes államtitkár: együttműködnek a hatóságok a csodát ígérő termékek forgalmazásásának megszüntetéséért

Gazdaság, 2018.06.22

A minisztérium hatósági együttműködést kezdeményezett, hogy megakadályozzák  az interneten árult csodát ígérő termékek forgalmazását, amelyek eladói hamis ígérettel csapják be az embereket - mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

A megtévesztő kereskedelmi gyakorlatot folytató webáruházak ellen az ITM közösen lép fel a fogyasztóvédelmi hatósággal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih), a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV), illetve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettel (OGYÉI).

A Nébih eddigi eredményei közül az államtitkár-helyettes kiemelte, hogy a hatóság 668 millió forint értékben foglalt le több mint 60 ezer doboz étrendkiegészítőt, többek között fogyasztószereket, zsírégetőket, potencianövelő termékeket.

Keszthelyi Nikoletta a fogyasztóknak azt javasolta, hogy az internetes vásárlásnál mindig legyenek körültekintőek. A jogszerűen működő webáruházak tájékoztatnak a fogyasztói jogokról, a szállítási és fizetési tudnivalókról, az elállási lehetőségekről és feltüntetik elérhetőségeiket, cégjegyzék- és adószámukat is. A megtévesztő kereskedelmi gyakorlatot folytató webáruházak legtöbbször csak egy telefonszámot adnak meg és a fogyasztói jogokról, köztük a 14 napos elállási jogról nem tájékoztatnak - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!