ITM: kevesebb szabálytalanság a kalandparkokban

Gazdaság, 2018.07.13

A rendszeres ellenőrzések hatására csökkent a szabálytalanságok száma a kalandparkokban, két év alatt 23 százalékkal kevesebb jogsértést tárt fel a fogyasztóvédelmi hatóság - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

Az ITM által elrendelt vizsgálatok során a megyeszékhelyi járási hivatalok munkatársai a nyári idegenforgalmi főszezon kezdete előtt 81 kalandparkban 264 pályát ellenőriztek. Az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak 21 helyszínen működő 82 berendezés nem felelt meg - közölték.

A látogatók biztonsága érdekében két kalandparkot be is kellett zárni, ezek egyike azóta kijavította a hibát, és ismét kinyithatott. A hatóság 38 eszköz használatát tiltotta meg, amelyek közül 35 esetében a hiányosságokat már pótolták.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a közleményben kiemelte: a fogyasztóvédelem minden évben rendszeresen és kiemelten ellenőrzi a kalandparkok működési feltételeit. A hatóság évről évre egyre kevesebb hiányosságot talál, az újonnan kialakított pályáknál azonban folyamatosan akad tennivaló.

A vizsgálatok a berendezések megfelelőségi tanúsítványaira, a terhelhetőség feltüntetésére, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési bizonyítványaira, a berendezések adattábláin feltüntetendő jelölésekre, az üzemeltetési napló szabályos vezetésére terjed ki. A kalandparki eszközök műszaki állapotának vizsgálatát az erre kijelölt tanúsító szervezetek végzik.

A tárca a nyári időszakban is kiemelt figyelmet fordít a kalandparkokban a magyar családok, gyermekek biztonságára - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!