Itthon vagy külföldön dolgozzak?

Gazdaság, 2020.01.16

A mai fiatalokat és talán már a közép és az idősebb korosztályt is foglalkoztatja a kérdés, hogy hol vállaljon állást.

Itthon keresse a helyét és próbáljon elhelyezkedni szakmájában az ember, vagy vágjon bele az ismeretlenbe és menjen külföldre. Nem egyszerű kérdés, de mégis van, aki képes akár már másnap neki indulni az ismeretlennek.

A külföldi munkavállalás az uniós csatlakozásunk óta sokkal egyszerűbb és könnyebb lett. Az unió célja a szabad áru és munkaerő áramlás, ezáltal mi átlag magyar emberek is képesek vagyunk akár bármelyik másik uniós tagállamban állást vállalni. Ezzel mostanában elég sokan élnek, és próbálnak szerencsét külföldön. Vonza őket a magasabb fizetés, a jobb életkörülmények és talán a kalandvágy, hogy próbára tegyék magukat képesek máshol is helyt állni. Ahogy mindennek, ennek is megvan a maga hátránya, hiszen az idegen nyelv és a szakképzettség hiányosságával nehéz jó munkahelyen elhelyezkedni, de nem lehetetlen.

Akik itthon maradnak, szintén bele kerülhetnek abba a hibába, hogy nem rendelkeznek a megfelelő szaktudással, azonban továbbképzésekkel orvosolni lehet ezt a problémát, valamint a nyelvi hátrányok nem okoznak problémát. Az itthoni fizetések jelenleg kevesebb, mint az európai átlag, azonban ezek folyamatosan emelkednek. Itthoni álláskeresésében a TatabanyaAllas.hu weboldal képes nekünk segíteni. Részletekért kattintson ide. Tatabánya állásait gyűjtik nekünk össze, és képesek vagyunk online jelentkezni rájuk.

Döntsünk bárhogy, a megfelelő állás megtalálása sehol sem egyszerű. Mindenhol keményen és jó kell dolgoznunk, ahhoz hogy jól keressünk, képesek legyünk előrelépni és megtaláljuk a nekünk szánt életpályát.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!