Jászai Gellért: továbbra is érdeklődünk a telekommunikációs szektor iránt

Gazdaság, 2018.02.15

Továbbra is érdeklődik a telekommunikációs szektor iránt a Konzum Nyrt. - erről a társaság elnök-vezérigazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtök este. Jászai Gellért elmondta: ha valóban eladó a Telenor magyarországi üzletága, cége számára továbbra is érdekes ez a potenciális befektetés. A banki és biztosítási piac is olyan stratégiai üzletág, amelyben adott esetben növekedni szeretnének - jelezte.

Jászai Gellért az Arénában a Telenor esetleges felvásárlásával kapcsolatos "piaci pletykákról" elmondta: "a Konzum Nyrt. a tavalyi év végén közzétett egy stratégiát, ami még nem egy részletesen lebontott ágazati stratégia volt, de abban az informatika részeként a telekommunikáció is megjelent, mint a számunkra érdekes stratégiai vagy potenciális stratégiai iparág. Ezt meg tudom erősíteni, ez most is érdekes a számunkra. (.) A piaci információk szerint mondhatjuk, hogy a Telenor el kívánja adni a közép-kelet-európai érdekeltségeit, és azt is halljuk a piacról, hogy több érdeklődő van ez iránt. Annyit tudok mindehhez hozzáfűzni,(.) ha valóban van egy ilyen folyamat, akkor számunkra érdekes lehet ez a potenciális befektetés. Mást nem tudok megerősíteni és cáfolni sem" - mondta Jászai Gellért.

Az elnök-vezérigazgató úgy fogalmazott: stratégiai ágazatokban szeretnének stratégiai pozíciókat kiépíteni. A pénzügyi szektor, a bank- és biztosítási piac is ilyen, ezekben szeretnénk még növekedni - tette hozzá. Az MKB Bank 49 százaléka már jelenleg is a Konzum jelentős befolyása alatt áll - jelezte.

Azzal kapcsolatban, hogy a Konzum Nyrt. érdeklődik-e a Budapest Bank megvétele iránt, a társaság elnök-vezérigazgatója azt mondta: a kérdés ma még nem aktuális. "Ha egyszer aktuális lesz, akkor lesz érdemes feltenni." Az elnök-vezérigazgató a kérdés kapcsolatban azt erősítette meg, hogy minden olyan stratégiai iparágban, amelyben a csoport jelen van, szeretne tovább fejlődni és növekedni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!