Jelentősen emelkedett az Izraelbe látogató turisták száma

Gazdaság, 2017.07.10

Jelentősen emelkedett júniusban az Izraelbe látogató turisták száma - közölte hétfőn az izraeli idegenforgalmi minisztérium.

Az év hatodik hónapjában éves szinten 28,4 százalékkal, 303,4 ezerre emelkedett az Izraelbe látogató utazók száma a májusi 16,7 százalékos emelkedés után.

Az Izraelbe látogató turisták száma 2017 áprilisában érte el eddigi rekordját: az év negyedik hónapjában 349,2 ezren látogattak el Izraelbe.

Összességében az izraeli turizmus az ország történetének legjobb első félévét zárta: a január-júniusi időszakban összesen 1,74 millióan, a tavalyinál 26 százalékkal többen látogattak Izraelbe. Az idegenforgalom összesen mintegy 9,4 milliárd sékel bevételt generált Izrael gazdaságának az első félévben - közölte hétfőn az izraeli The Jerusalem Post a minisztériumot idézve.

Az eredményeket kommentálva Yariv Levin, Izrael idegenforgalmi minisztere elmondta: a rekord adatok azt mutatják, hogy az alkalmazott marketingstratégia és márkaépítés helyesnek bizonyult.

Különösen a Kínából érkező turisták száma bővült 2017 első felében: a tavalyi év azonos időszakához képest mintegy 76 százalékkal több kínai állampolgár látogatott Izraelbe - közölte a minisztérium az izraeli statisztikai hivatal adatait idézve.

Oroszországból ugyanakkor 30 százalékkal, míg az Izraelbe látogató turisták legnagyobb hányadát adó Egyesült Államokból 20 százalékkal többen utaztak az év első hat hónapjában Izraelbe, mint tavaly.

Yariv Levin, Izrael idegenforgalmi minisztere hozzátette: a turizmus nagy mértékben hozzájárul Izrael gazdasági eredményeihez és munkaerőpiacához, és a második félévre további emelkedést várnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!