Jelentősen lassult a feldolgozóipar bővülése a philadelphiai körzetben

Gazdaság, 2017.03.16

Márciusban is bővült, de februárhoz képest lényegesen kisebb ütemben növekedett a feldolgozóipari tevékenység az Egyesült Államok közép-atlanti térségében.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) philadelphiai körzete csütörtökön azt közölte, hogy a feldolgozóipar teljesítményét tükröző mutató 32,8 pontra csökkent a márciusi 43,3 pontról. Az index értéke ezzel már a nyolcadik egymást követő hónapban volt pozitív.

A nullánál kisebb érték a feldolgozóipari szektor zsugorodását jelzi, a pozitív érték pedig bővülésre utal.

Elemzők a feldolgozóipar teljesítménynövekedésének nagyobb csökkenésére számítottak, átlagosan 30 pontot vártak márciusra.

Az új megrendelésekre, a kiszállításokra és a foglalkoztatásra vonatkozó márciusi alindexek mind erősödtek vagy stagnáltak.

A vállalkozások optimisták a jövőt illetően, a hat hónapra előretekintő várakozásokat tükröző index értéke a februári 53,5 pontról márciusban 59,65 pontra emelkedett. A februári 58 százalék után márciusban a választ adók 66 százaléka számított arra, hogy termelése növekszik a következő hat hónapban. Visszaesésre 7 százalék számított márciusban a februári 5 százalék után.

Elemzők szerint a Fed philadelphiai körzetének feldolgozóipari aktivitásról közölt adata általában az országos trendet tükrözi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!