Júliusban lassult a kínai gazdasági teljesítmény növekedési üteme

Gazdaság, 2018.08.03

A gazdasági teljesítmény növekedési ütemének lassulását tükrözve romlott júliusban a kínai Caixin gazdaságkutató intézet szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexe.

Júliusban a Caixin gazdaságkutató szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 52,8 pontra, négy havi mélypontra csökkent a júniusi 53,9 pontról. Elemzők jóval kisebb csökkenést, 53,7 pontot vártak júliusra.

A szolgáltatóipariban két és fél éve a legkisebb mértékben nőttek a megrendelések júliusban, lassult a foglalkoztatás növekedése is, az üzleti hangulatindex pedig 2015 októbere óta a legalacsonyabb lett.

A szolgáltatóipari és a korábban közzétett, 50,8 ponton nyolc havi mélypontra esett feldolgozóipari BMI adatok összesítésével képzett kompozit BMI 52,3 pontra csökkent júliusban a júniusi 53,0 pontról.

Az új megrendelések egy éve a legkisebb mértékben nőttek júliusban, üzleti kilátásaikat pedig 32 hónapja a legkevésbé kedvezően ítélték meg a gazdasági szereplők.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!