Június 20-tól vezetik be a BÉT-re a Waberer's részvényeit

Gazdaság, 2017.06.19

A Waberer's International Zrt. 14 654 028 darab, egyenként 0,35 euró névértékű - 5 128 909,80 euró össznévértékű - törzsrészvényét a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) június 20-án veszi fel a terméklistára  - derül ki a tőzsde vezérigazgatójának a BÉT honlapján hétfőn közzétett határozatából.

Mivel a kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaság, az első kereskedési nap meghatározására még nem került sor, a részvényekkel történő kereskedésre még nincs lehetőség. A részvények tőzsdei kereskedésének megkezdését a kibocsátó a bevezetési naptól számított 90 napos határidőn belül külön eljárásban kérelmezheti a határozat szerint.

A fuvarozási és logisztikai társaság hétfőn jelentette be, hogy nyilvános részvényértékesítést indított, és kérelmezi részvényeinek bevezetését a BÉT prémium kategóriájába. A társaság nyilvánosan részben új kibocsátású, részben meglévő részvényeket ad el, összesen legfeljebb mintegy 2,3 millió darabot. Emellett intézményi befektetőknek zártkörű értékesítést is szervez. A cég meglévő részvényeiből legfeljebb 7,2 millió darabot értékesítenek, továbbá tőkeemeléssel legfeljebb 3 millió darab új részvényt bocsátanak ki. Az elérni kívánt teljes ügyletérték minimum 190 millió euró, beleértve a túljegyzést. Az ajánlati időszak június 19-től június 29-ig tart. A papírok kereskedése várhatóan július 6-án kezdődik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!