Kapacitást bővít és hűtött üzemcsarnokot épít a becsehelyi Varga-Szárnyas Kft.

Gazdaság, 2020.07.24

Több mint 900 millió forintos beruházással bővíti baromfifeldolgozó kapacitását és hűtött üzemcsarnokot is épít a Zala megyei Becsehelyen működő Varga-Szárnyas Kft. - tájékoztatta a cég ügyvezetője pénteken az MTI-t.

Varga Dávid elmondta, hogy a társaság közel 320 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból. A fejlesztések őszre fejeződnek be.

A beruházás keretében új daraboló gépsort vásároltak, illetve 1245 négyzetméteres hűtött üzemcsarnokot építenek, ami a feldolgozókapacitást és a csomagolási lehetőségeket bővíti. A fejlesztéssel a jelenleg óránkénti 1750 helyett 4000 baromfi feldolgozására válik alkalmassá az üzem.

A magasabb feldolgozottsági szintű termékek előállítása mellett javul a baromfifeldolgozó üzem hatékonysága, illetve meg tudja őrizni versenyképességét a megváltozott piaci igényeknek megfelelve. A beruházás során kiemelt figyelmet fordítanak az állatjóléti, higiéniai, minőségbiztosítási, valamint a tűz- és munkavédelmi szempontokra, illetve az energiahatékonyság, a termelés biztonságának és a munkakörülményeknek a javítására.

Az ügyvezető hozzátette: a cég mintegy 120 dolgozót foglalkoztat.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság a tavalyi évet 6,581 milliárd forint - amiből 2,852 milliárd export - nettó árbevétellel és 249 millió forint adózás utáni eredménnyel zárta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!