Kétmilliárd forintból fejlesztette hajdúszoboszlói üzemét a Leier

Gazdaság, 2017.03.29

Kétmilliárd forint saját forrásból fejlesztette hajdúszoboszlói üzemét a Leier Hungária Kft., a beruházással tizennégy új munkahelyet teremt a győri székhelyű építőanyag-gyártó vállalat - tájékoztatta a cég ügyvezetője az MTI-t.

Komlós Andor elmondta, hogy a fejlesztéskor elkészült a már meglévő üzem mellé egy új csarnok, amelybe új gépeket szereztek be. Az új üzem alapterülete 2500 négyzetméter, a hozzá tartozó terület pedig másfél hektárt tesz ki.

Az üzemben betoncserepeket, magasépítő termékeket és térburkoló elemeket készítenek, amelyeket elsősorban az ország keleti felében és Romániában értékesítenek.

Az osztrák Leier cégcsoport tulajdonában lévő Leier Hungária Kft. 32 éve van jelen Magyarországon, hét betonüzemmel és két téglagyárral. Portfóliójukban a kerámia és könnyűbeton falszerkezetek mellett méretre gyártott vasbeton szerkezetek, födémrendszerek, kéményrendszerek, kültéri burkolatok, kertépítő elemek, mélyépítő és környezettechnikai rendszerek, valamint Durisol fabeton termékek gyártása szerepel. A vállalat Közép-Kelet Európában értékesíti termékeit.

A cég Magyarországon közel ezer embert foglalkoztat, ebből 55-öt Hajdúszoboszlón. Csoportszinten mintegy kétezer embert alkalmaz.

A cégcsoport hét országban - Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában - összesen 39 telephellyel rendelkezik.

A Leier Hungária Kft. több mint 25 milliárd forint rekordárbevétellel zárta a tavalyi évet, amely közel kétmilliárd forinttal magasabb az azt megelőző évinél. A tavalyi nyereségről nem közöltek adatot, csak annyit, hogy az eredményt több telephelyen fejlesztésekre fordítják, elsősorban Jánossomorján.

A cégcsoport az építőanyag üzletág mellett ingatlanmenedzsmenttel, személygépkocsi kereskedelemmel és fémmegmunkálással is foglalkozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!