Kétoldalú találkozó az ÁSZ és az OECD vezetői között

Gazdaság, 2017.06.26

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke hivatalában fogadta Angel Gurriát, az OECD főtitkárát és Cséfalvay Zoltánt, Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviseletének nagykövetét hétfőn Budapesten - közölte az ÁSZ az MTI-vel.

A találkozón az ÁSZ és az OECD képviselői megvitatták a pénzügyi tudatosság fejlesztésének kérdéskörét és a nemzeti pénzügyi oktatási stratégiákat, illetve a korábbi hazai és nemzetközi kutatások eredményeit. Emellett áttekintették a korrupciós veszélyek ellen védelmet biztosító integritás szemlélet erősítésének kérdéseit, valamint a számvevőszékek és a "jól irányított állam" kapcsolatáról folytattak eszmecserét.

Domokos László, az ÁSZ elnöke a találkozó témáival kapcsolatban kiemelte: a költségvetés átláthatósága, a közpénzekkel gazdálkodó szervezetek elszámoltathatósága szempontjából fontos, hogy a közigazgatáson belül folytatódjon az integritás szemlélet elterjedése. Rámutatott: a számvevőszék 2011 óta évente felméri a magyar közszférában a korrupciós veszélyeket, az integritás-felméréshez 2016-ban már több mint 3000 közpénzből gazdálkodó, illetve közvagyont kezelő szervezet csatlakozott. A sorrendben hetedik, 2017-es felmérés jelenleg is folyamatban van - tette hozzá az ÁSZ elnöke.

A számvevőszék közleménye kitér arra: Budapest hétfőn és kedden ad otthont az OECD harmadik globális termelékenységi fórumának, a konferencia fő témája a globális értékláncok és a termelékenység kapcsolata, tekintettel a magyar gazdaság nyitottságára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!