K&H: elképzelhető a szigorítás a jegybank adósságfék-szabályaiban

Gazdaság, 2018.05.18

A K&H Bank szakemberei szerint elképzelhető, hogy a jegybank szigorít az adósságfék-szabályokon, így a törlesztőrészletek a mostani 50 százalék helyett a jövedelemnek csak a 25-35 százalékát érhetik majd el a változó kamatozású és a rövidebb, 3-5 éves kamatperiódusú hiteleknél.

Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója pénzintézet pénteki, budapesti sajtóbeszélgetésén ezt azzal indokolta, hogy a jegybank a fix kamatozású hitelezés arányát kívánja növelni.

Kiemelte: folytatódik a növekedés a magyarországi jelzáloghitel-piacon, a tavalyi 708 milliárd forint után 2018-ban a K&H előrejelzése alapján 770-840 milliárd forint jelzáloghitel kihelyezése várható, ez 20 százalékos piacbővülést jelent éves szinten.

Elmondta, hogy a K&H is fontos szerepet kap a növekedésben, a folyósított jelzáloghitelek összegét tavaly 104 milliárd forintra növelte a bank. A fogyasztóbarát hitelek gyorsan népszerűvé váltak a K&H-nál, tavaly szeptember óta 11 milliárd forint ilyen jelzáloghitelt igényeltek az ügyfelek a banknál, átlagosan 10 millió forint összegben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!