K&H Biztosító: 846 millió forint adózás utáni eredmény az első negyedévben

Gazdaság, 2017.05.26

A K&H Biztosító 2017 első negyedévében 846 millió forint adózás utáni eredményt ért el, 10 millió forinttal többet, mint az előző év azonos időszakában - közölték a K&H csoport pénteki sajtótájékoztatóján.

Nik Vincke, a K&H Biztosító vezérigazgatója elmondta: éves összehasonlításban a nem-életbiztosítási területen 19 százalékkal nőttek a bruttó díjak, míg az életbiztosítási tartalékok több mint 7 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest.

A biztosító működési eredménye a nem-életbiztosítási üzletágban 773 millió forint volt, az életbiztosítási ágban 363 millió forintot tett ki, a működési költségek az üzleti bővüléssel összhangban, éves összehasonlításban 8 százalékkal emelkedtek.

Nik Vincke elmondta: a K&H Biztosító folytatta ügyfélközpontú stratégiájának megvalósítását, ennek megfelelően az építőiparban tapasztalható erőteljes fellendülés támogatására a kkv ügyfelek számára bevezették az "össz-kockázatú" építés-szerelés biztosítást.

A cég nem-életüzletága 11,3 milliárd forint díjbevételt ért el az idei első három hónapban, amely éves összehasonlításban 19 százalékos növekedés, a kgfb-nél éves összevetésben 20 százalékos a bővülés, az új kötéseknek és a jó megtartási aránynak köszönhetően a lakásbiztosítási portfolió éves összevetésben 11 százalékkal, míg a casco 26 százalékkal bővült.

Az életüzletágban az életbiztosítási tartalékok szintje éves összevetésben 7,2 százalékkal 105 milliárd forintra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!