Közbeszerzési Hatóság: idén több mint 6900 eredményes eljárást folytattak le

Gazdaság, 2017.09.18

Az idén több mint 6900 eredményes közbeszerzési eljárás alapján a megrendelők 3902 milliárd forintnyi szerződést kötöttek - mondta Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság (KH) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: Magyarországon a közbeszerzési eljárások idei értékének 94 százaléka, darabszámát tekintve pedig 88 százaléka nyilvános eljárás, rendkívül kevés az úgynevezett zárt körben, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás. Ha az eljárás nyilvános, akkor nagyobb a verseny, többen tudnak pályázni - mondta.

Rigó Csaba közölte: 2016-ban az egy közbeszerzési eljárásra jutó átlagos ajánlattevők száma 6,19 volt, ez az arány most már eléri a 7,96-ot.

Arról is beszámolt, hogy a www.kozbeszerzes.hu honlapról letölthető a "napi közbeszerzés" elnevezésű mobil applikáció, amely legalább 10 funkcióval segíti a közbeszerzés szereplőit, így az ajánlatkérőket, a megrendelőket és az ajánlattevőket is. Legújabb szolgáltatásként az alkalmazás már a külföldi tendereket is mutatja, hogy a magyar gazdasági társaságok kellő időben megkapják a szükséges információkat és ezáltal ők is részt tudjanak venni a külföldi tendereken - ismertette a szervezet elnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!