Közép-Európa legjobb startupja lett a magyar Turbine.AI

Gazdaság, 2017.11.24

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 09:43 órakor kiadott, Közép-Európa legjobb startupja lett a magyar Turbine.AI című anyagunk 4. bekezdésének 2. és 3. mondatát a közlő utólag pontosította. A mondatok helyesen:



A magyar cég modelljével sokkal jobban, célzottabban tudnak kísérletezni a rákkutatók. A Turbine.AI termékének legnagyobb haszna, hogy olyan mennyiségű kísérletet futtatnak le néhány nap alatt, amely évekbe telne a gyógyszerkutatóknak.


Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Közép-Európa legjobb startupja lett a magyar Turbine.AI

Budapest, 2017. november 24., péntek (MTI) - Közép-Európa legjobb startupja lett a magyar Turbine.AI; a cég 12 kategóriából háromban győzött, a verseny négy éves történetében először nyerte el magyar vállalkozás a Startup of the Year címet a Central European Startup Awards (CESA) szófiai nagydöntőjében.

A magyar cég a legjobb biotech és a legjobb mesterséges intelligencia kategóriák mellett lett az év startupja.

A szervező xLabs pénteki, MTI-nek küldött közleménye szerint 10 ország 100 legjobb startupja versenyzett; Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria, Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Románia és Bulgária nemzeti győztesei vettek részt a megmérettetésben.

A tájékoztatás szerint Szalay Kristóf, a Turbine.AI alapítója 2010-ben egy olyan szoftveren kezdett dolgozni, amely a rákkal kezelt sejtek működését modellezi, szimulálja. A magyar cég modelljével sokkal jobban, célzottabban tudnak kísérletezni a rákkutatók. A Turbine.AI termékének legnagyobb haszna, hogy olyan mennyiségű kísérletet futtatnak le néhány nap alatt, amely évekbe telne a gyógyszerkutatóknak.

Az idei versenyben a Turbine.AI mellett a magyar Eva Vision is kategóriagyőztes lett, ez utóbbi vakok és gyengénlátók számára fejleszt okosszemüveget.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!