Közös állami cégbe szervezték a lengyel állami légiközlekedési cégeket

Gazdaság, 2018.10.10

Polish Aviation Group (PGL) néven közös állami cégbe szervezték Lengyelországban a légiközlekedési társaságokat - közölte a csoport szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a csoportba a LOT, a karbantartást végző LOTAMS és LS Technics, valamint a földi kiszolgálásért felelős LS Airport Services tartozik. Rafal Milczarski, a LOT, illetve a csoport vezetője a közleményben azt hangsúlyozta, hogy a cégek a csoport részeként, de önállóan végzik majd tevékenységüket. Ugyanakkor mindegyik társaságnak közös stratégiája és irányító központja lesz. Az integrációnak köszönhetően hatékonyabb lesz a cégek vezetése és üzemeltetése, ez pedig alapvető követelmény a konszolidálódó, de egyre nagyobb utasigényeket kiszolgáló európai légiközlekedésben.

A csoport első beruházásaként a LOTAMS új karbantartó bázist hoz létre három éven belül Rzeszówban, ahol a legmodernebb szélestörzsű gépek karbantartását is el tudják végezni.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség előrejelzése szerint 2036-ig Európa légiforgalma évente 2,6 százalékkal bővül majd, az időszak végéig 500 millió új utas jelenik meg, a teljes forgalom pedig eléri a 1,5 milliárd utast.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!