Leállt a brit gazdaság növekedése

Gazdaság, 2019.12.10

Leállt a brit hazai össztermék (GDP) növekedése az októberrel zárult három hónapban, és októberben is stagnált a brit gazdaság teljesítménye havi összevetésben.

A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi jelentése szerint a GDP-érték növekedési üteme októberben és az októberrel véget ért negyedéves időszakban is zéró volt.

A mozgó három havi összevetésben számolt októberi stagnálás jelentős lassulást jelez, a szeptemberrel véget ért harmadik naptári negyedévben ugyanis 0,3 százalékos növekedést mértek a brit gazdaságban az előző naptári negyedévhez képest.

A havi összehasonlításban számolt októberi zéró növekedés ugyanakkor valójában javulás, mivel augusztusban 0,2 százalékkal, szeptemberben 0,1 százalékkal visszaesett a brit hazai össztermék értéke a megelőző hónapokkal összevetve.

Az októberi havi teljesítmény azonban így is elmarad a várakozásoktól, az elemzői konszenzus ugyanis 0,1 százalékos növekedést valószínűsített arra a hónapra.

A mozgó három havi alapon mért zéró októberi növekedés 0,7 százalékos éves GDP-növekedésnek felel meg; ez hét éve a leglassabb éves növekedés a brit gazdaságban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!