Lepsényi István: Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia

Gazdaság, 2017.05.22

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia, ezért a kormány javítani kívánja a fuvarozók versenyképességét, valamint az adminisztrációs terhek enyhítésével és az infrastruktúra további fejlesztésével is segíti az ágazatot - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, egy konferencián.

Közölte, a kormány - a szakmai szervezetekkel közösen - dolgozik a logisztikai stratégia átalakításán, emellett beszállítófejlesztési programot és a logisztikai központok fejlesztését támogató pályázatot indított.

Hangsúlyozta, hogy a kiemelkedő gazdasági növekedés fenntartásában kulcsszerepe van a logisztikának: az ágazat több mint 6 százalékkal járul hozzá a bruttó hazai termékhez, de további jelentős növekedésre lehet képes. A kormány idén és jövőre összesen csaknem 14 milliárd forint támogatást ad arra, hogy a kis- és közepes vállalkozások a Magyarországon működő nagyvállalatok beszállítóivá válhassanak - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!