Lezárult az IBM székesfehérvári szolgáltató központjának fejlesztése

Gazdaság, 2014.09.02

Lezárult az IBM nemzetközi szolgáltató központjának az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósított fejlesztése, az IBM Data Storage Systems székesfehérvári központjának létszámbővítésére 2012-ben 376 milliós pályázati forrást nyert a cég, amelynek utolsó részletét az idén használta fel.

A társaság keddi tájékoztatása szerint az IBM 1997 óta Székesfehérváron működteti egyik stratégiai fontosságú nemzetközi szolgáltató központját. Az IBM Data Storage Systems Kft. Nemzetközi Szolgáltató Központja - az IBM Delivery Centre Central Europe - biztosítja az IBM és globális ügyfelei számára az operációsrendszer-támogatással, adattárolás-kezeléssel és a rendszerhálózatok távfelügyeletével kapcsolatos szolgáltatásokat.

Az itt dolgozó magasan képzett, több nyelvet beszélő munkatársak elsősorban Unix, Linux, Windows és MainFrame rendszerekhez és a rajtuk futó különböző alkalmazások (SAP, DB2, Oracle) működtetéséhez nyújtanak támogatást az IBM európai és észak-amerikai ügyfeleinek. A közlemény szerint a vállalat mindössze tíz hasonló központot üzemeltet az egész világon.

Az IBM DSS Kft. szolgáltató központja 2012 szeptemberében 1,4 milliárd forintos beruházást jelentett be, és a projekt keretében 200 szakképzett IT-specialistával bővítette munkaerejét.

A programot az Új Széchenyi Terv 376 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós forrással támogatta, az új irodák és munkaállomások felépítését követően az összes tervezett pozíció betelt.

Az IBM a növekvő piacok igényeit szem előtt tartva a világ minden táján folyamatosan bővíti szolgáltatási kapacitásait. A fehérvári központ fejlesztése is része a globális stratégiának. A bővítés az ügyféltámogatás hatékonyságát szolgálja, a fejlesztéssel a magasabb szintű, komplex feladatok kezelésében is erősít a vállalat - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!