Londoni elemzői előrejelzés: az évet valószínűleg erősebben zárja a forint

Gazdaság, 2018.06.28

Londoni pénzügyi elemzői vélemény szerint a forint az idei évet jó eséllyel a jelenleginél erősebben zárja, mivel várható, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) változtat jelenlegi enyhítési alapállásán.

Tatha Ghose, a Commerzbank - az egyik legnagyobb európai pénzügyi szolgáltató csoport - londoni befektetési részlegének európai feltörekvő piacokkal foglalkozó főközgazdásza csütörtöki értékelésében felidézte, hogy a ház jelenleg is érvényes előrejelzésében 2018 végére 325 forint/eurós árfolyam szerepel.

A szakértő közölte, hogy jóllehet az elmúlt időszak forintárfolyam-pályája ezt a szintet túllépte, a ház azonban nem módosította az idei év végére szóló várakozását, és ez azt jelenti, hogy a forint visszaerősödését várja a jelenlegi szintekről.

A Commerzbank főközgazdászának véleménye szerint ugyanis az MNB már a közeljövőben semlegesre módosítja monetáris alapállását a jelenlegi enyhítésre hajlóról, mindenekelőtt a mennyiségi enyhítésnek megfelelő programok és a swap-aukciók felfüggesztésével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!