Londoni elemzők: nem valószínű, hogy az amerikai szankciók kiterjesztése jelentős hatást gyakorol az orosz gazdaságra

Gazdaság, 2017.06.16

Londoni pénzügyi elemzők szerint nem valószínű, hogy az amerikai szankciók kiterjesztése jelentős hatást gyakorol az orosz gazdaságra.

William Jackson, az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokkal foglalkozó vezető elemzője pénteki helyzetértékelésében kiemelte, hogy a szenátus által elfogadott, még képviselőházi jóváhagyásra és elnöki aláírásra váró szigorítási tervezet korlátozottabb körre terjed ki, mint a korábbi szankciók. Oroszország legnagyobb vállalatai - a Gazprom, a Rosznyefty, a Lukoil, a Sberbank - ellen már évek óta szankciók vannak érvényben, a kiterjesztés által célba vett szektorok - a gázvezeték-építés, a vasúti és tengeri áruszállítás - cégei sokkal kisebbek.

A szakértő szerint a külső finanszírozási kondíciók feszesebbé válhatnak az érintett orosz cégek számára, mivel szűkülhet hozzáférésük az amerikai adósságpiacokhoz, de az orosz gazdaság most sokkal jobb állapotban van e szigorítások elviseléséhez, mint néhány éve.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!