Magánegészségügyi csoportot épít az Affidea egészségügyi cég

Gazdaság, 2018.02.06

Megvásárolta az Affidea Diagnosztika Kft. a Főnix-Med Zrt.-t és leányvállalatát, ezzel a csoport a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok mellett mintegy 30 szakorvosi területen járóbeteg-ellátást és országos lefedettségű vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat is kínál - közölte Leitner György, az Affidea Kft. ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.  

Magánegészségügyi csoportot épít az Affidea egészségügyi cég Kiemelte, hogy ez az eddigi legnagyobb, szakmai befektető által végrehajtott akvizíció a magyar magánegészségügyi piacon. A befektetés értékét nem hozzák nyilvánosságra, erről az ügyvezető igazgató csak annyit mondott el, hogy teljes egészében saját forrásból finanszírozták.

A Főnix-Med megvásárlása az Affidea első olyan hazai befektetése, amely kívül esik a képalkotó diagnosztika területén. A csoport integrált szolgáltatásokat kíván nyújtani a magánegészségügyi piacon, a tranzakció eredményeképpen a tevékenységi kör jelentősen kibővül - hangsúlyozta Leitner György.

Az Affidea idén teljes körűen integrálja a Főnix-Med szolgáltatási portfólióját - ismertette az ügyvezető igazgató.

A nemzetközi vállalatcsoportot 26 évvel ezelőtt Magyarországon alapították, és jelenleg is innen irányítják, 16 országban 230 telephelyet üzemeltet. Az Affidea 12 magyarországi telephelyén több mint 500 alkalmazott és szerződéses munkavállaló dolgozik, köztük a hazai radiológus orvosok mintegy hatoda. Központjaiban több mint 1 millió diagnosztikai vizsgálatot végeznek el évente.

A Főnix-Med 600 alkalmazottat és szerződéses munkavállalót foglalkoztat, országszerte mintegy 100 telephelyen több mint 100 ezer munkavállaló vállalat- és foglalkozás-egészségügyi ellátását biztosítják.

A Főnix-Med részvénycsomagját az Opinion-csoport értékesítette. Takács Zoltán, a csoport képviselője a sajtótájékoztatón felidézte, a Főnix-Med kifejezetten magánegészségügyi szolgáltatásokra jött létre, 2002-ben alakult részvénytársasággá, azóta versenyképes, széles körű járóbeteg-ellátást és vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó céggé fejlődött.

A szakember kiemelte azt is, hogy a tranzakcióval csökkenni fog a feldaraboltság a hazai magánegészségügyi piacon.

Az adatok szerint az utolsó lezárt üzleti évben, 2016-ban az Affidea Kft. árbevétele meghaladta a 8 milliárd forintot, ami mintegy 5 százalékkal több volt az előző évinél. A bevétel 20 százaléka származott a térítéses, és 80 százaléka a közfinanszírozott szolgáltatásokból. Az adózás előtti nyereség (EBIT) 1,2 milliárd forint volt.

A Főnix-Med Zrt., valamint a Főnix Medical Center Kft. 2,4 milliárd forint árbevételt ért el 2016-ban, ennek mintegy 25 százaléka származott közfinanszírozásból, adózás előtti nyereségük 179 millió forint volt.
(MTI)

Galériánk

Magánegészségügyi csoportot épít az Affidea egészségügyi cég Magánegészségügyi csoportot épít az Affidea egészségügyi cég
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!