Magyar Levente: a vidék jövőjét a magas hozzáadott értéket előállító vállalkozások jelentik

Gazdaság, 2017.06.16

A vidék és az agrárium jövőjét az intenzív, munkaerőigényes és magas hozzáadott értéket előállító vállalkozások jelentik, amit az Innovofoods Zrt. beruházása is képvisel - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára az Innovofoods Zrt. nagytarcsai fűszerfeldolgozó üzemének átadásán pénteken.

Kiemelte: az állami segítség nélkül megvalósult fejlesztés a magyar mezőgazdasági hagyományokhoz nyúlik vissza, a magyar terméket pedig eljuttatják a külpiacokra.

Hozzátette, a hasonló beruházások teszik versenyképessé a mezőgazdaságot, és a gazdaság egészét is.

A fűszerkeverő üzem minden elemében tükrözi a kormány tervét, hogy a mezőgazdaságban minél több magas hozzáadott értéket előállító üzem létesüljön - mondta.

Merczel Tibor, az Innovofoods Zrt. vezérigazgatója ismertette: a zrt. 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat, amely 2016-ban azért jött létre, hogy az élelmiszeripari termékek feldolgozásában globális szereplővé tudjon válni. A fűszer- és fűszerkeverék-feldolgozó, valamint csomagoló üzem mellett kialakítottak egy laboratóriumot is. Az üzem műszakonként 10 tonna keverék előállítására alkalmas, percenként 120 csomag készül a csomagoló részlegben.

A beruházás 500 millió forintba került, amellyel 30 új munkahelyet teremtettek.

A tervek között szerepel egy Szabolcs-Szatmár Bereg megyei alapanyag-feldolgozó üzem megépítése is - mondta.

Az Innovofoods Zrt. az uniós előírásoknak megfelelően, ízfokozók felhasználása nélkül fejleszti termékeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!