Mapei Kft.: harmadával nőtt a cég harmadik negyedéves belföldi forgalma egy év alatt

Gazdaság, 2018.10.17

Az ágazat bővülésének köszönhetően az építőipari Mapei Kft. első háromnegyedévi belföldi forgalma mintegy 31 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, 12,3 milliárd forint volt - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Minden termékvonalon, így többek között ragasztók és építőipari segédanyagok értékesítésénél is 25 százalékot meghaladó növekedést ért el a cég. A megnövekedett belföldi igények kiszolgálása zökkenőmentes, azonban ehhez jelentős hatékonyságnövelő intézkedésre volt szükség: például az export egy évvel korábbi leállítása.

Hozzátették, a vállalat tervei között szerepel, hogy november elsején újraindítja külkereskedelemét, egyúttal az export két évvel ezelőtti értékének megkétszerezésére törekszik.

A közleményben Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője kifejtette, a vállalat növekedése kitart az utolsó negyedévre is, a növekedés üteme azonban jelentősen lassulni fog. Ennek oka, hogy fékeződik az építőipar lendülete, csökken az építtetők optimizmusa, utóbbit pedig a lakástakarékok állami támogatásának eltörlése is fokoz.

A Mapei Kft. az építőipari segédanyaggyártás,- és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. 1991. szeptember 1-jén jött létre az osztrák Mapei GmbH. alapításában, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. A Mapei-csoport a világ 5 kontinensén, 33 országban tevékenykedik, 81 leányvállalatból és 70 gyártóegységből áll.

A Mapei Kft. 178 embert foglalkoztat, 2017-ben 12,53 milliárd forint volt a cég nettó belföldi árbevétele, 27,8 százalékkal több az előző év hasonló időszakához képest. A társaság egy 7500 négyzetméter összterületű gyárat és raktárt üzemeltet Sóskúton, ahol éves szinten több mint 76 ezer tonna terméket állít elő. A vállalat 2017-ben egy 2,4 milliárd forintos beruházásba kezdett, amelynek keretében a duplájára bővíti raktár- és gyártókapacitását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!