Március 15. - Fazekas Sándor: a vidék gyarapodása a magyarság fennmaradásának záloga

Gazdaság, 2017.03.14

A vidék gyarapodása, a magyar gazdák teljesítménye az ország fejlődésének biztosítéka, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy Magyarország megmaradjon olyan nemzetnek, amely képes saját életét, sorsát irányítani, miközben Európában nagy erők dolgoznak azon, hogy az unió népei alávetett nemzetiségek szintjére süllyedjenek - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen kedden.

Mint mondta, "március idusán múltunk egyik legfontosabb sorsfordulója előtt tisztelgünk". A világ magyarsága azokra a hősökre emlékezik, akik megteremtették a polgári modern Magyarországot és bátran vállalták a harcot az idegen önkénnyel szemben. Bizonyságot tettek arról, hogy a magyarság életre való nemzet, megvédi értékeit és érdekeit.

"Így volt ez 1848-ban és így van ma is" - mondta a miniszter, hozzátéve, hogy minden tiszteletet megérdemelnek azok a hazafiak, akik olyan Magyarországról álmodtak, amely független és nem idegen hatalmaknak alárendelten létezik. Fazekas Sándor úgy vélte, a március 15-i tizenkét pontban foglaltak nagy része most is aktuális, "ma is azt szeretnénk, hogy Magyarország a magyaroké legyen és dolgainkba ne szólhassanak bele távoli hatalmak politikai erői" - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!