Másfél milliárd forint értékben épülnek ipari parkok a bihari térségben

Gazdaság, 2017.10.13

Másfél milliárd forint értékben épülnek ipari parkok a bihari térség öt településén - mondta Vitányi István (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője pénteken Berettyóújfaluban, a XX. Bihari számadó napok megnyitóján.

Közölte, a kiállításon és vásáron bemutatkozó 60 bihari és partiumi vállalkozó, szakképző intézet és önkormányzat azt bizonyítja, hogy van létjogosultsága a számadó napoknak.

Úgy vélte, a kiállítók száma tovább fog nőni, mivel a térség öt települése közül négy - Monostorpályi, Komádi, Szentpéterszeg, Biharkeresztes - új ipari parkok kiépítésére, míg Berettyóújfalu a meglévő ipari park bővítésére 1,5 milliárd forintot nyert.

Hozzátette, a következő évtől csökkenni fognak a járulékok, míg a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedik, így a vállalkozók zsebében több marad, a munkavállalók jövedelme pedig nőni fog.

Muraközi István (Fidesz-KDNP), Berettyóújfalu polgármestere köszöntőjében kiemelte, a rendezvényt folyamatos megújulás jellemzi, hiszen az utóbbi években a számadó napokon részt vesznek az önkormányzatok, a szakképző intézmények is. A megnyitón elismeréseket és termékdíjakat adtak át, így például Nyíri István díjban részesült Kogyilla Árpád, az egykori Eötvös József Szakképző Iskola nyugdíjas igazgatója, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) különdíját Mezei István, berettyóújfalui őstermelő kapta hidegen sajtolt olajáért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!