Megháromszorozódott a Boeing üzemi eredménye

Gazdaság, 2017.07.26

Háromszorosára emelkedett az amerikai Boeing repülőgépgyár üzemi és adózott eredménye az első félévben az előző év azonos időszakához képest - közölte szerdán a társaság az MTI-vel.

A gyártó tájékoztatása szerint annak ellenére értek el kiemelkedő pénzügyi teljesítményt, hogy árbevételük nagyobb részt a kevesebb gépátadás miatt hét százalékkal 43,7 milliárd dollárra csökkent. Az üzemi eredmény azonban 1,3 milliárdról 4,5 milliárd dollárra, az adózott eredmény pedig 985 millióról 3,2 milliárd dollárra emelkedett a félév végével.

A Boeing azzal magyarázta a jobb pénzügyi eredményeket, hogy sikerült optimalizálniuk a termelést és máskorra időzítettek egyes kiadásokat. A cég listaárakon számolt rendelésállománya 482 milliárd dollárt tett ki, ami 2 milliárd dollárral magasabb, mint tavaly ilyenkor.

A bevételek legnagyobb részét adó kereskedelmi repülőgépgyártás területén 6 százalékkal kevesebb, 352 gép készült el és került az üzemeltetőkhöz, emiatt 6 százalékkal 30 milliárdra csökkent az árbevétel, de az üzemi eredmény a tavalyi 60 millió dollárról idén június 30-ra 2,7 milliárd dollárra ugrott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!