Megjelent a legfrissebb Magyar Statisztikai Évkönyv

Gazdaság, 2017.09.22

(MTI) - Megjelent a 2016. évi Magyar Statisztikai Évkönyv, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) rendszeres éves kiadványa - közölte a KSH pénteken az MTI-vel.

A KSH kötet 484 táblája a Magyarországot érintő legfontosabb jelenségek statisztikai megragadásához nyújt átfogó képet, területi és nemzetközi összehasonlítást biztosít, a hosszú idősorok segítségével pedig az időbeli változások tekinthetők át. Ebben az évben - az állandóság szem előtt tartása mellett - egy jelentős újítással segítik a kötet használhatóságát: az ágazati fejezetek elején összefoglaló táblákat helyeztek el az adott ágazat általános gazdasági jellemzőiről.

Az évkönyvben az ország demográfiai, társadalmi és gazdasági folyamatait, környezeti jellemzőit és annak időbeli változását mutatják be. Egyebek mellett tájékoztatást ad a munkaerőpiac, a jövedelmi viszonyok, egészségügy helyzetéről, az ezer lakosra jutó bűncselekmények számának alakulásáról és a Magyarországra tett külföldi utazásokhoz kapcsolódó kiadások fogyasztási szerkezetéről. A kiadvány prezentálja a társadalom helyzetére és a gazdaságra vonatkozó legfrissebb adatokat is. Az évkönyv internetes melléklettel jelenik meg, ahol a kiadvány pdf formátumú változata mellett további feldolgozásra alkalmas táblák és fogalomtár is elérhető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!