Megnyitották a Hajdúép építési és lakberendezési szakkiállítást Debrecenben

Gazdaság, 2018.04.20

Öt év szünet után ismét építési és lakberendezési szakkiállítást rendeztek Debrecenben: a Hajdúép szakvásárt péntek délután nyitották meg a helyi Főnix csarnokban.

Utoljára 2012-ben volt hasonló szakvásár a hajdú-bihari megyeszékhelyen, amit az ágazat helyzete miatt szüneteltettek, de most újra komoly igény van rá. Az elmúlt öt évben sok olyan innováció történt például a gépészet - az épületek levegőztetése, a hűtés-fűtés - terén, ami mindenképpen indokolja szakvásár rendezését - mondta Vaszkó László, a kiállítás igazgatója.

Hozzátette: az idei a 16. szakvásár Debrecenben, a mintegy háromezer négyzetméter alapterületen ötven kiállító mutatja be termékeit és szolgáltatásait, a vasárnapig nyitva tartó vásáron 5-6 ezer látogatóra számítanak.

A Hajdúép keretében megrendezett Kertép kertészeti szakkiállításon mintakerteket, virágosított balkonokat és teraszokat is bemutatnak hazai kertészetek - fűzte hozzá.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: a családoknak fontos az otthonteremtés, ebben segíthet a Hajdúép kiállítás, többek között a digitalizáció, az új technológiák, az okosházak újdonságainak bemutatásával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!