Megszünteti értékesítési tevékenységét az Aegon Lakástakarékpénztár

Gazdaság, 2018.09.24

Megszünteti értékesítési tevékenységét az Aegon Lakástakarékpénztár (Aegon Ltp) Zrt. - közölte az Aegon az MTI érdeklődésére.

Az okokról azt mondták, az Aegon igazgatóságának határozata összhangban van az Aegon nemzetközi cégcsoport stratégiájával, hogy racionalizálja működését és erőforrásait a fő piacokra koncentrálja.

A lakástakarékpénztár a honlapján tette közzé, hogy október 1-jétől felfüggeszti értékesítési tevékenységét, új szerződéseket már csak a szeptember 28-ig benyújtott ajánlatok alapján fogad el. A meglévő ügyfeleknek nincs teendőjük, szerződéseiket továbbra is az Aegon Lakástakarékpénztár Zrt. kezeli. Az Aegon Magyarország vállalatcsoport többi tagját, illetve azok ügyfeleit ez a döntés nem érinti.

Az Aegon Ltp 2013 decemberében indította el a betétgyűjtést, negyedik szereplőként a szektorban. A társaságnak 2017 végén 51 732 ügyfele volt, a szerződéses összeg szerinti állomány 173,6 milliárd forintot, az ügyfelekkel szembeni kötelezettség pedig 16,3 milliárd forintot tett ki. A hitelezési tevékenységet tavaly még nem kezdte meg a lakástakarékpénztár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!