Mezőgazdasági összeírást tart a KSH

Gazdaság, 2017.11.16

Mezőgazdasági összeírást tart Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2017 elnevezésű mezőgazdasági adatgyűjtést november 15. és december 15. között végzik.

Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók részére - közölte a KSH az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Az adatgyűjtés eszmei időpontja 2017. december 1-je.

Az adatfelvétel a szántóföldi növények, valamint a zöldségfélék termesztésére és felhasználására, a szántóként használt, üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, a szőlő- és gyümölcstermesztésre, valamint az agrotechnikára (például a műtrágyázásra, szervestrágyázásra, öntözésre) terjed ki.

Számba veszik a főbb haszonállatfajokat, az állati termékek termelését, valamint kitérnek a mezőgazdasági tevékenység munkaerő-szükségletére, a mezőgazdasági tevékenységet közvetve vagy közvetlenül segítő beruházásokra.

A közleményben hangsúlyozzák: az adatszolgáltatás a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező. Azoknak a háztartásoknak, amelyek elektronikusan (e-mailen) vagy postai úton felkérőlevelet kapnak, lehetőségük van arra, hogy a kérdezőbiztosi összeírást megelőzően, 2017. november 15. és november 21. között elektronikusan töltsék ki a kérdőívet. Sikeres elektronikus kitöltés esetén a KSH által megbízott összeíró már nem keresi fel a háztartást.

Az adatfelvétel terepi időszakában, november 22. és december 15. között összeírók keresik fel az ország 484 településének kijelölt körzeteit.

A KSH közleményében jelezte: a hivatal az adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően, bizalmasan kezeli, és kizárólag statisztikai célokra használja fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!