Mi az a kiküldetési rendelvény és mire jó?

Gazdaság, 2022.09.22

Egyes esetekben elszámolhatóvá válik a munkahelyre történő bejárás, amennyiben megfelelünk a feltételeknek.

Munka A kiküldetési rendelvénnyel akár az is megvalósítható, hogy az egyébként home office keretei között dolgozó munkavállaló időnkénti utazását megtérítsük. Lássuk, hogy hogyan!

Bejárás a munkahelyre külön költségek nélkül

A RoadRecord kiküldetési rendelvény kiállítására is alkalmas útnyilvántartó szoftverével mi sem egyszerűbb ennél. Először ismerjük meg, hogy milyen lehetőségeink vannak az alkalmazásra, illetve milyen szituációban remek ez a megoldás.

Amennyiben egy munkavállaló eddig minden nap bejárt a munkahelyére, ami távol esett az otthonától, a cég pedig egy adott összeg keretében ezt anyagilag finanszírozta, elképzelhető, hogy mostanra ez már nem kedvező a számukra. A dolgozó az elszállt üzemanyagárak miatt, a munkaadó a költség munkabérbe illesztése révén a járulékok miatt érezheti úgy, hogy itt az ideje jobb megoldást találni.

Ha a munkavállaló otthonról dolgozik, akkor távmunkaszerződés váltja fel a korábbi munkaszerződést. Ebben az esetben a cég székhelyén való megjelenés nem a munkába járás kategóriájába esik. Ilyenkor pedig kiküldetési rendelvény vezetésével elszámolhatóvá válnak az utazással járó költségek. Sőt, mivel a dolgozó otthona ebben az esetben a munkahely, gyakorlatilag minden üzleti út finanszírozható ezen a módon.

Ez mind a munkaadó, mind a dolgozó szempontjából előnyös opció. Míg az utóbbi számára a munkával kapcsolatos kiadások ezen a módon meg vannak térítve, addig az előbbi a járulékfizetés, valamint a cégautóadó alól mentesül.

A kiküldetési rendelvény akár olyan magánszemélyek számára is járható út, akik más jogviszonyban dolgoznak vagy önkéntes munkát végeznek, de az utazás megtérítésre kerül számukra.

A kiküldetési rendelvény könnyen vezethető applikáción keresztül

A RoadRecord szoftverével mindez NAV-biztosan, ugyanakkor könnyen megvalósítható. Mivel a hátteret az internetkapcsolattal bárhonnan elérhető szoftver biztosítja, ezért nem lehet probléma az alkalmazással.  

Okostelefonnal vagy számítógéppel is használhatjuk, nincs akadály. Sőt, az előbbin keresztül elérhető az útvonal automatikus rögzítése is, ami még inkább megkönnyíti a dolgunkat.

Térkép segítségével a partenerek közötti távolságok kiszámíthatóak, s a címek is kereshetőek. A kezelés pedig rendkívül egyszerű a jól felépített felületnek köszönhetően.  

Gyakran ijesztő az emberek számára egy-egy újdonsággal kapcsolatban, hogy bonyolult lesz alkalmazni. Azonban ez a gond fel sem merül ebben az esetben, hiszen sem a joghoz, sem a könyvelésnek nem kell érteni, a használat abszolút hétköznapi alkalmazáshoz lett tervezve, elvárások nélkül.

Az előnyök egyértelműek!

Teljesen érthető, hogy az életben és az üzletben mindenki keresi a lehető legjobb megoldásokat. Ez a szoftver azonban pontosan ezeket biztosítja! Ne engedd te sem elveszni a lehetőségeket!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!