Milliárdos beruházással növelte termelési kapacitását a nagyatádi Büttner Kft.

Gazdaság, 2017.11.24

Egymilliárd forintos beruházással megduplázta nagygépes CNC megmunkálási kapacitását a szerszámelemek gyártásával foglalkozó Büttner Kft. - tájékoztatta a nagyatádi társaság közleményben az MTI-t.

A fele részben európai uniós pályázati támogatást élvező, a közelmúltban lezárult fejlesztés eredményeként csúcstechnológiát képviselő megmunkálóközpontokat vásároltak, amelyektől a kapacitás bővítése mellett a társaság exportpozíciójának erősödését várják.

A két magyar magánszemély tulajdonában lévő vállalat műanyag fröccsöntő- és lemezalakító présszerszámok elemeit, szerszámlapjait gyártja egyedi méretekben és darabszámban. A cég a közlemény szerint belföldön piacvezető, de forgalma kétharmadát külföldön bonyolítja le, ahol termékeit neves autóipari, energetikai, csomagolástechnikai, gépipari világvállalatoknak értékesíti.

A Büttner Kft. főként Németországba exportál, erős a jelenléte ugyanakkor Ausztriában, a Benelux-államokban, Dániában, és szállít szerszámlapokat, szerszámelemeket Svájcba, valamint Kanadába is.

A Nagyatádon 8 ezer négyzetméter hasznos területen termelő vállalkozásnak 248 alkalmazottja van, ezzel a város második legnagyobb munkáltatója. A cég tavalyelőtti árbevétele 4,7 milliárd, a tavalyi 4,8 milliárd forint volt, idén az előző évinél 100 millió forinttal magasabb összeget remélnek. Az árbevétel arányos nyereség átlagosan 3-5 százalék között van.

A Büttner Kft. a jövőben további gépikapacitás-bővítő, hatékonyságnövelő beruházásokat tervez, előtérbe kívánja helyezni a modern gyártástechnológiai trendekkel összhangban álló informatikai, digitális és automatizálással kapcsolatos fejlesztéseket, továbbá tanműhelyének korszerűsítését is - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!