Mintegy 5,4 millió forint bírságot szabott ki a jegybank egy pénzügyi tanácsadóra

Gazdaság, 2017.03.28

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5,4 millió forint bírságot szabott ki az UFS Group Pénzügyi Tervező Kft.-re, egyebek közt ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és nyilvántartási hiányosságok, valamint a biztosításközvetítői megállapodásokat érintő jogsértések miatt - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az MNB egyúttal kötelezte a céget egyebek mellett arra, hogy a jogszabályokkal összhangban módosítsa együttműködési megállapodásait és belső szabályzatait, szüntesse meg a hiányosságokat, és a panaszokra a jogszabály által előírt 30 napos határidőn belül válaszoljon.

A 2013-tól kezdődő időszakot felölelő célvizsgálat során az MNB egyebek mellett megállapította, hogy több esetben a biztosításközvetítői tevékenységgel, illetve az ügyfélérdekekkel ellentétes kikötéseket tartalmaztak az UFS Group Kft. más biztosítókkal és biztosításközvetítőkkel kötött megállapodásai.

A bírságösszeg meghatározásánál a jegybank különös súllyal értékelte, hogy a cég a biztosítókkal kötött megállapodásaiban a biztosítási alkusz jogállásával kifejezetten ellentétes feladatok ellátását is vállalta, nem győződött meg megfelelően az általa alkalmazott személyek jogszabályi megfelelőségéről, valamint azt, hogy szakmai képzés hiányában is történt közvetítési tevékenység - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!